woensdag 21 juli 2010

Burchtfeest in Manderscheid 28 en 29 augustus 2010


Elke jaar wordt in het laatste weekend van augustus in de Eifel het historische burchtfeest in Manderscheid gehouden.
Tijdens dit feest komen de ridders, schildknapen en jonkvrouwen weer tot leven. Dit jaar wordt het feest op 28 en 29 augustus gehouden.

Het decor zijn de burchten mysterieuze Niederburg en Oberburg. De hoger gelegen Oberburg wordt al sinds het jaar 973 genoemd en behoorde tot het prinsbisdom Trier voor vele eeuwen. Het is een van de oudste kastelen van de Eifel.

Het lagere kasteel werd voor het eerst gedocumenteerd in 1133. Het grotere kasteel had sterke banden met het hertogdom Luxemburg. Het riviertje de Lieser scheidt de twee vestingen.

Eenmaal per jaar komen de Middeleeuwen weer tot leven bij deze burchten en naastgelegen weide. Enkele van de activiteiten zijn steekspellen met lansen, zwaarden en bogen. Muzikanten zullen u vermaken met middeleeuwse muziek, voor de jongere gasten is er een steekspel en poppenkast.

Ook zullen er optredens van narren, vuurspuwers en jongleurs, oude ambachten en een markt te zien zijn op het festival terrein.
Op zaterdag avond om 22:30 zal er een spetterend vuurwerk te zien zijn.
Meer informatie over het evenemen is te lezen op http://www.burgenfest.info of bekijk de Engelse PDF met de agenda voor dit weekend.

In september zullen er foto's en filmpjes van dit evenement op Eifelnieuws.blogspot.com worden geplaatst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom op Eifelnieuws

Op deze blog vindt u wekelijks nieuwe informatie over de Eifel. Heeft u zelf een leuk item voor Eifelnieuws.blogspot.com, stuur mij dan even een email en dan zal ik deze publiseren!