woensdag 28 juli 2010

Abdij Himmerod in de EifelAbdij Himmerod is een cisterciënzer klooster in de gemeenschap van Großlittgen in de Verbandsgemeinde van Manderscheid in het district Bernkastel-Wittlich, Rijnland-Palts, Duitsland, gelegen in de Eifel, in de vallei van de Salm.

De abdij werd gesticht in 1134 door Sint Bernard en is nauw verbonden met de Abdij van Clairvaux. De barokke kerk werd voltooid in 1751, maar kwam in 1802 onder Frans bewind in verval. In 1922 werd het klooster opnieuw opgericht. De kerk werd opnieuw gebouwd onder Vitus Recke en voltooid in 1962 en bevat een beroemd orgel door Johannes Klais. De abdij heeft ook haar eigen uitgeverij, de "Himmerod Drucke" een boekwinkel, een winkel waar men lokale producten kan kopen en er is een restaurant/ cafe aanwezig waar men kloosterbier kan drinken.

Het klooster zit op Twitter, zie http://twitter.com/Himmerod
Voor meer informatie en de evenementen (zoals concerten en jaarmarkten) kijkt men op de web site van Abdij Himmerod, zie http://www.abteihimmerod.de

Hieronder een filmpje van de Abdij van Himmerod in de Vulkaaneifel
Hieronder een filmpje in de Abdij


Hieronder enkele foto's van het klooster, het winkeltje en cafe:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom op Eifelnieuws

Op deze blog vindt u wekelijks nieuwe informatie over de Eifel. Heeft u zelf een leuk item voor Eifelnieuws.blogspot.com, stuur mij dan even een email en dan zal ik deze publiseren!